DIY: gedroogde sinaasappelschijfjes

De kerstvakantie is alweer voorbij en de winter nog steeds niet begonnen. Laat nu herfst en winter nu net mijn favoriete seizoenen zijn. Op Instagram zag ik vaak gedroogde sinaasappelschijfjes voorbijkomen, opgehangen of als decoratie op een kadootje. Dat wou ik ook! Toch nog een beetje winters in huis.

Na wat trial and error is het me gelukt! Dus wil je zelf geen aangebrande bende in je oven? Volg dat het simpele stappenplan hieronder :)

Benodigdheden:

  • oven
  • Bakplaat
  • Bakmat (of bakpapier)
  • 1 of 2 sinaasappels
  • scherp mes met kartels
  • snijplank
  • theedoek
  • naald en draad

Ready, set, klaar!

Het leuke aan sinaasappelschijfjes drogen is: het kost heel weinig tijd (ondanks dat het lang duurt), je hele huis ruikt lekker, en het ziet er leuk uit. 

Stap 1
Zet de oven vast aan op 100 graden

Stap 2
Snij met een mes plakken van ongeveer 1 centimeter. Tip van Jip: Mes met kartels, daarmee snijd je rechtere plakken.

Stap 3
Leg de schijfjes op een theedoek en dep het meeste sap op.

Stap 4
Leg de schijfjes op de bakplaat. Zero Waste Tip van Jip: een bakmat, niet duur en kan je steeds opnieuw gebruiken terwijl je bakpapier snel weggooit. 

Stap 5
Het gaat nu ongeveer 3 tot 3,5 uur duren. Elk uur even kijken en de schijfjes omdraaien. 

Stap 6
Wanneer ze klaar zijn even laten afkoelen en daarna kan je ze gebruiken zoals je wilt. Ik heb ze met naald en draad aan elkaar gemaakt en opgehangen.




Reacties