Van hutje naar hut: we zijn verhuisd!

2 weken en 2 dagen wonen we nu in onze hut! Want een hutje mogen we het echt niet meer noemen met een voor- en achtertuin, slaapkamers voor iedereen en ook nog een logeer- en studeerkamer. 

Vakantiehuis

Gek eigenlijk, we wonen er net twee weekjes en het voelt al veeeeel langer. Nooit gedacht dat je in je eigen huis zo uitgerust kon zijn. De weekenden lijken een week te duren, zonder probleem gaan we er twee keer per dag op uit. Goede energie dus. Het voelt eigenlijk alsof ik op vakantie ben. Dat je een fijn huis hebt gehuurd op een waddeneiland en dat je dan na 3 dagen weet waar de koffiekopjes staan. Het bed is niet meer nieuwnieuw, je weet bijna op gevoel het lichtknopje te vinden. En tegelijk vind je nog nieuwigheden die ervaren als leuke wetenswaardigheden. Dit is het 10e huis waarin ik woon, meestal duurt het een jaar voordat het als thuis voelt, bij dit huis zou dat zomaar eens wat sneller kunnen gaan.

Bloemen van de buren

De buurt is geweldig. Waar we voorheen elke avond lawaai hadden rondom ons huis van scooters, getoeter en gillende kinderen (van 3 jaar, om 22:00 's avonds met een blikje energiedrank...) is het hier stil, echt stil.

Iedereen zegt goedemorgen tegen elkaar, het buurmeisje komt even kijken bij ons konijn en we kregen zelf twee bossen bloemen van buren! Ik ben dit gewoon totaal niet meer gewend. Als ik rustig aan het inparkeren ben en daardoor moet er iemand anders even wachten met doorrijden, dan zwaaien ze lachend in plaats van dat ze direct boos worden. Even wennen is het dus wel, wennen aan deze hele fijne lieve mensen die lachen als ze onze kinderen zien en ons welkom heten in de buurt. Zo zo zo fijn.

Dozen, dozen, dozen

Het valt best wel mee. Voor de verhuizing hadden we al een tal van pre-verhuizinkjes gedaan. De tv hing al, zo konden we ook direct bekijken of de aansluiting het deed. De studeerkamer was ingericht zodat de katten daar konden zijn gedurende de verhuizing. De kledingkasten van de kinderen waren neergezet, ons bed opgebouwd et cetera. En er waren al flink wat dozen die kant opgegaan een week van tevoren. Bijzonder eigenlijk, dat je zoveel spullen hebt waar je makkelijk een week zonder kan. De verhuizing was dan ook een goede aanleiding om weer flink wat spullen weg te doen. We gaven weg (kinderkleding, meubels, apparaten) en lieten het één en ander achter in het oude huis (koelkast, vriezer, gasstel) en we maakte tig tripjes naar de tweedehandswinkel. 1x gingen we naar de vuilstort, de houten tafel waar het konijn op had gestaan was voor niemand meer leuk om te gebruiken, zelfs voor het konijn niet.

En die dozen? Die zijn grotendeels uitgepakt, als je de deur van de studeerkamer dichthoudt dan weet je niet beter of alles is al klaar. Volgende week herfstvakantie en dan die laatste rommeldozen aanpakken. Van die dozen waar allemaal dingen inzitten die allemaal op een andere plek moeten worden opgeruimd. En tja, dan speel ik liever met de kinderen in de tuin.

Reacties